Regeling Regio Toernooi Circuit van Badminton Nederland

 Regio Noord Brabant en Limburg

 1. Het Regio Toernooi Circuit (RTC) circuit wordt gespeeld van 30 augustus tot 15 juni in een en hetzelfde seizoen.
 2. Per regio worden de RTC toernooien zodanig in de toernooikalender opgenomen dat er bij voorkeur 1 RTC toernooi per maand op de kalender staat.
 3. De RTC status wordt verleend door de LCW.
 4. Het RTC bestaat uit de volgende categorieën : Categorie 1= 1241 punten of meer, categorie 4 = 381 punten of meer, categorie 6 = 171punten of meer en categorie8 = 170 punten of minder op de NRB. De hiervoor geldende NRB is die van juni voorafgaand aan het circuit.
 5. Samenvoegen van categorieën bij te weinig inschrijvingen per categorie is toegestaan, m.d.v. dat er altijd naar de hogere categorie samengevoegd wordt.
 6. In iedere categorie zijn er 2 RTC onderdelen te weten het ME en het VE.
 7. Het ME en het VE van alle onderdelen in het RTC dient bij voorkeur gespeeld te worden volgens het poule-afval systeem. Tevens dient er volgens systeem best of three games gespeeld te worden.
 8. Deelnemers verdienen per toernooi door deelname punten a.d.h.v. de volgende criteria: deelname, aantal deelnemers, het aantal gewonnen partijen en het eindresultaat per deelnemer. Na afloop van ieder toernooi wordt de dan geldende ranglijst op basis van de punten per speler gepubliceerd. De wijze van de puntentelling wordt afzonderlijk gepubliceerd.
 9. Voor de categorieën 1 en 4 van het RTC is het spelen met veren shuttles verplicht, in de categorieën 6 en 8 heeft het spelen met nylonshuttles de voorkeur.
 10. Alle RTC toernooien dienen met behulp van de toernooiplanner georganiseerd te worden. Deze is voor alle verenigingen inclusief updates gratis beschikbaar.
 11. Plaatsingen voor het RTC dienen gedaan te worden volgens de op moment van loting vigerende ranglijst.
 12. Uiterlijk op zondagavond na afloop van het toernooi dient een backup van het toernooi uit de toernooiplanner ingestuurd te worden naar het e-mail adres van WZ (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) . WZ draagt zorg voor doorsturen aan het e-mail adres voor verwerking van uitslagen in de ranglijst.
 13. Uiterlijk 14 dagen na afloop van ieder afzonderlijk toernooi zal de actuele ranglijst gepubliceerd worden op de website van Badminton Nederland en toegestuurd aan de in het circuit deelnemende verenigingen.
 14. De tussenstanden van de ranglijsten dienen op een goed zichtbare plaats in de sporthal gepubliceerd te worden door de deelnemende verenigingen.
 15. Op alle RTC toernooien is de aanwezigheid van een referee verplicht.
 16. Toernooien deel uitmakend van een RTC tellen mee in de nationale ranking, de NRB.
 17. Indien verenigingen verplichtingen en anderszins punten uit deze regeling bij herhaling niet nakomen is de LCW gerechtigd passende maatregelen te nemen tegen betreffende vereniging.
 18. Het gebruik van het uniforme AF is voor het RTC verplicht.
 19. Voor de nummers 1 t/m 3 van de eindranglijst opgemaakt, na afloop van het laatste toernooi dient een (geld)prijs ter beschikking gesteld te worden.
 20. Het AF van elk toernooi dient voor publicatie door de aangestelde referee goedgekeurd te zijn.